Kategóriák
Gyártók
Szerzők
OSTYÁK

II. János Pál bölcsességei

II. János Pál bölcsességei

Kattintson a képre a nagyításához

A pápa az élet alapvető kérdéseiről

Gyártó: Lazi Könyvkiadó
Ár: 2,500.- Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t !
mennyiség: - +
Facebook Megosztás a Twitter-en

II. János Pál pápa Szent Péter 264-ik utódaként több mint huszonöt éven át állt a katolikus egyház élén. Befolyásolni tudott keresztényeket és nem keresztényeket egyaránt – sőt még ateistákat is. A világ minden pontján államelnökök és földművesek kerültek hatása alá. Az Egyház történetének messze a legtöbbet utazó pápája volt, aki saját anyanyelvén szólította meg beszédeiben közönségét, bárhol is járt a világon.

E kötet lényegi részleteket tartalmaz Őszentsége enciklikáiból, leveleiből, beszédeiből és más, a pápasága idején keletkezett megnyilatkozásokból vagy egyéb, nem hivatalos dokumentumokból. Ezek a hit és a lélek problémáit taglalják, a mai lelkiségtől és erkölcsiségtől a modern világ fejlődésén keresztül az emberi jogokig, az alapvető kérdések széles skáláját fedve le. Közös jellemzőjük, hogy mindet áthatja egy olyan ember mélységes bölcsessége és megértése, aki egész életét Istennek és az Ő népének szentelte.

 

„A demokrácia önmagában egy erkölcsi kaland, egy nép képességének folyamatos próbatétele, hogy vajon képes-e kormányozni önmagát úgy, hogy azzal a közjót is és az egyes polgárok javát is szolgálja.”

 

„Az ember képtelen szeretet nélkül élni. Magányos lény marad, aki érthetetlen önmaga számára, az élete értelmetlen, ha nem kap szeretetet, ha nem talál szeretetet, ha nem tapasztalja azt meg, és nem teszi magáévá, ha nem vesz benne személyesen részt.”

 

„Bár látszólag minden azt bizonyítja, hogy a szerelem „világi” dolog, hogy érzelmi fogékonyságból és érzéki vonzalomból születik meg a lelkekben és testekben, mégis mindezek felett, a szerelem: ajándék.”

 

„A problémákkal és csalódásokkal találkozva sok ember próbál menekülni a felelősség elől: menekülni az önzésbe, menekülni a nemi örömökbe, menekülni a kábítószer-fogyasztásba, menekülni az erőszakba, menekülni a közönybe és a cinizmusba. Ám én ma a szeretet választásának lehetőségét ajánlom nektek, ami a menekülés ellentéte.”

Terjedelem: 240 oldal
Méret: 122 mm x 197 mm
Kötés: keménytáblás
Nyelv: magyar
ISBN: 978-963-267-191-8
Súly: 0.29 kg

 

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!

Copyright © 2024 LAUDATE Kegytárgy-és Könyvkereskedés Webáruháza58118951 lapletöltés

created by O.F.Y.