Kategóriák
Gyártók
Szerzők
OSTYÁK

Templomi Lobogó 80x120 cm, egyedi szöveggel /A-255

Templomi Lobogó 80x120 cm, egyedi szöveggel /A-255
Templomi Lobogó 80x120 cm, egyedi szöveggel /A-255

Kattintson a képre a nagyításához

Gyártó: Laudate import
Beszerzése: 2-3 hét
Ár: 49,990.- Ft

Nettó ár: 39,362.- Ft
Az ár tartalmazza az ÁFA-t !

Elérhető opciók

* Lobogó anyaga::
* Lobogó színe::
mennyiség: - +
Facebook Megosztás a Twitter-en

A lobogó mérete 80x120 cm. A rajta elhelyezkedő kép mérete 37x48 cm. A felsőrészen bújtatóval van varrva, ott lehet a tartórúdra felhelyezni.

A lobogó mindkét oldalára lehet kérni képet, ügyfélszolgálatunktól akár további választható képeket lehet kérni. A képek alá rávasalásos technológiával tetszőleges (nem túl hosszú) szöveget is lehet rendelni ez is lehet egyik vagy mindkét oldalra.

Lobogó színét csak damaszt vagy szövet anyagnál válassza, hiszen az ezüst vagy arany a texilanyag nem lehet már más színű.

A termék megrendelése esetén, ajándék az ingyenes házhozszállítás futárszolgálattal, egész Magyarország területén!

Elérhetőség: Amennyiben "Rendelésre" raktári jelzése a terméknek, akkor 2-4 hét várható érkezése a külföldi varrodából.

A terméket a Laudate Kegytárgy-és Könyvkeresdelmi Kft. közvetlenül a gyártótól importálja nagy tétetlben, így igyekszünk a lehető legjobb árat kínálni tisztelt megrendelőinknek.

Történeti háttér:

A templomi zászlókat a mai, körmeneteken használatos formájukban a középkor második felében kezdték alkalmazni és az elmúlt évszázadok során fejlesztették olyan méretűvé, amilyennek azokat napjainkban láthatjuk. A templomok fölszereléséhez hozzátartoztak a különböző lobogók és zászlók. Korábban a lobogókat és a zászlókat használaton kívüli állapotban nagyrészt a templomtérben tartották. Rúdjukat a padokhoz erősített pántokba dugták, úgy álltak a padok között. Előfordult, hogy szalagokkal, virágokkal ékesítették őket

A templomi zászlók használata, elterjedése szorosan összefügg a különféle vallásos szervezetek kialakulásával és virágzásával, valamint a Mária-kultusz és annak nyomán a hazai búcsújárás kibontakozásával.

A búcsús zászló az Isten, a védőszentek dicsőítése, az öröm és a diadal jele legyen. A búcsús zászlónak nemcsak jelképi szerepe volt a templomi körmenetben, hanem meghatározott funkciója is. Hagyományosan egy-egy templomi közösség ilyen eszközökkel is kinyilvánítja ünnepi érzületét a templom falain kívül, mintegy hirdetve Krisztus üzenetét a külvilágnak.

A zászlóábrázolások szorosan összefüggtek a helyi szent-kultusszal, nemzetiségi hagyományokkal, nemzeti szentekkel, az ország patrónájával, valamint az adott régióban működő szerzetesrendek és kegyurak kívánalmaival.

A XV. századtól egyre gyakoribbá vált a magyarországi templomi zászlókon Szűz Mária megjelenítése. A török hódoltság alatt Mária, mint a Keresztények Segítsége

Lobogóként emlegetjük azokat a jelvényeket, amelyeknek selymét vagy szövetét egy fapálcához erősítették, és ez a lobogótartó keresztfa a lobogórúdhoz képest merőleges irányú. A lobogókat legtöbbször magánszemélyek készítették és adományozták.

Többségük fehér színű volt, de a különböző egyházi alkalmaknak megfelelően készültek piros, sárga, zöld és természetesen fekete színű lobogók is. A lobogókat körmenetek és búcsújárások alkalmával vitték ki a templomból. A 20. században azokon a vidékeken, ahol híres volt a népművészet, hímzett lobogókat is készítettek az egyházközségek asszonyai. Különösen látványosak a Kalocsa környéki templomok virágozott lobogói.

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!

a weboldalt készítette - O.F.Y. -