Kategóriák
Gyártók
Szerzők
OSTYÁK

Bevezetés az Újszövetségbe

Bevezetés az Újszövetségbe

Kattintson a képre a nagyításához

Ár: 2,600.- Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t !
mennyiség: - +
Facebook Megosztás a Twitter-en

2., javított kiadás
A szerzők a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán több év óta oktatják a Bibliaismeret tantárgy Újszövetségre vonatkozó részét. Az oktatás során szerzett tapasztalataik arra indították őket, hogy a megszokott bevezetéstani könyvektől némileg eltérő tematikával egy új megközelítésű kötetet állítsanak össze kurzusuk hallgatói és a Biblia iránt érdeklődők részére. A könyv, amely egyéni kezdeményezés gyümölcse, egyfelől tájékoztatást ad az újszövetségi iratok keletkezésének hátteréről és a bennük levő kinyilatkoztatott üzenetről, másfelől ennek az üzenetnek az aktualitására is felhívja a figyelmet. Így egyszerre tanítás és tanúságtétel.

"Újszövetségre vonatkozó jelentős kötet" - Ferenc pápa szavait tolmácsolta a Vatikánból a szerzőkhöz érkezett levél, amelyben reményét fejezte ki, hogy a Szentírásban való elmélyülés felkelti a szívekben, különösen a fiatalokéban, a szeretet, az igazság és az igazságosság iránti megújult elkötelezettséget.

"Úgy érezzük, hogy új formákra és kontextusokra van szükség, egy meghatározott lelkipásztori céllal és stílussal. Ezért a klasszikus biblikus terminusokon túl más teológiai fogalmak és megközelítés használatával is élünk. Könyvünk így a szentírási introdukció, a bibliai exegézis és a fundamentális teológia egyfajta sajátos ötvözete." A szerzők

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!

Copyright © 2024 LAUDATE Kegytárgy-és Könyvkereskedés Webáruháza58117732 lapletöltés

created by O.F.Y.