Kategóriák
Gyártók
Szerzők
OSTYÁK

XVI. Benedek I-II. - Egy élet

XVI. Benedek I-II. - Egy élet

Kattintson a képre a nagyításához

Ár: 11,900.- Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t !
mennyiség: - +
Facebook Megosztás a Twitter-en

Joseph Aloisius Ratzinger 1927. április 16-án, Húsvét vigíliáján született, és ezt a tényt különleges kegyelem jelének lehet tekinteni. Azon a napon még senki sem sejthette, hogy egy csendőr és egy szakácsnő gyermekéből az ezredforduló jelentős teológusa, egyházi vezető, sőt pápa lesz.
Életútja a hagyományosan jámbor bajor vidékről a Freisingi, Bonni, Münsteri, Tübingeni és Regensburgi Egyetemen, valamint a müncheni érsekségen keresztül vezetett Rómába, előbb a Hittani Kongregáció élére, majd Szent Péter székébe.

A szerző, aki több mint 25 éven át kísérte figyelemmel Joseph Ratzinger–XVI. Benedek pápa életét, valójában az elmúlt század kisenciklopédiáját adja kezünkbe e kétkötetes monumentális művel, hiszen nyomon követhetjük benne az 1927–2020 közötti évtizedek szinte teljes világ- és egyháztörténetét. Megtudhatjuk, hogyan lesz Frings bíboros tanácsadójából zsinati szakértő, majd az egész Zsinatot formáló teológus; professzori állomásait követve betekintést nyerhetünk a német egyetemek és teológiai fakultások életébe; megdöbbentő részletekről szerezhetünk tudomást XII. Piusz, XXIII. János, I. János Pál, II. János Pál, és természetesen XVI. Benedek életéből. A mű 76 fejezetét – bár hiteles történelmi munkáról van szó – úgy is tekinthetjük, mint egyfajta folytatásos regényt, amely néhol kriminalisztikai remekmű (a Zsinatot megfordító „ütközet”, vagy az árulás drámája), másutt könnyeket szemünkbe csaló lírai alkotás, mint például a pápa kapcsolata az édesapjával, vagy lemondásának és búcsúzásának elbeszélése. Az olvasó az életkorától függően – minél idősebb valaki, annál inkább – elmondhatja, hogy Peter Seewald könyvében a „mi pápánk” élete bontakozik ki a szeme előtt. A köteteket színes képmelléklet gazdagítja.

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!

Copyright © 2024 LAUDATE Kegytárgy-és Könyvkereskedés Webáruháza58121238 lapletöltés

created by O.F.Y.