Kategóriák
Gyártók
Szerzők
OSTYÁK

Szabó Ferenc SJ: Házasság és család Krisztus fényében

Szabó Ferenc SJ: Házasság és család Krisztus fényében

Kattintson a képre a nagyításához

Gyártó: Jezsuita könyvek
Készleten
Ár: 3,500.- Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t !
mennyiség: - +
Facebook Megosztás a Twitter-en

A Vatikáni Rádiónál eltöltött negyedszázad (1967–1992) során, majd itthon megjelent tanulmányaimban, előadásaimban követtem és közvetítettem a zsinat utáni egyházi „aggiornamentót”, a teológia és az erkölcstan megújulását és a tanítóhivatali megnyilatkozásokat. Szerelem, házasság, család témakörével foglalkozó könyvem így nem csupán a családszinódus ideiglenes mérlege, hanem félévszázadoskutatás-munka gyümölcse.

Megmutattam benne: a mostani szinóduson több, a házasságra vonatkozó kérdés megoldatlan maradt, hiszen pár hét alatt aligha lehet tisztázni félévszázad óta vitatott teológiai és morális alapelveket. Ferenc pápa folyamatnak hirdette meg a kétrészes, 2014/2015-ös családszinódust. Mindvégig hangsúlyozta a zsinati egyháztan által megfogalmazott kollegialitást, amelynek egyik formája a szinodalitás, vagyis az együtt haladás,a közös gondolkodás és döntés, a nyitottság a jövő felé.

A szinódusi folyamat nem ért véget. De Ferenc pápa kijelentette: „A szinódus tapasztalata jobban megértette velünk, hogy a tan(ítás) igazi védői nem azok, akik a betűt, hanem a szellemet védelmezik; nem az eszmét, hanem az embert; nem a formulát, hanem Isten szeretetének és megbocsátásának ingyenességét.” – Szabó Ferenc SJ

 

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!

Copyright © 2024 LAUDATE Kegytárgy-és Könyvkereskedés Webáruháza57858127 lapletöltés

created by O.F.Y.