Kategóriák
Gyártók
Szerzők
OSTYÁK

Ecclesia 2. oszt. - Gyere velem Jézushoz! Munkatankönyv

Ecclesia 2. oszt. - Gyere velem Jézushoz! Munkatankönyv

Kattintson a képre a nagyításához

Gyártó: Ecclesia
Ár: 1,590.- Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t !
mennyiség: - +
Facebook Megosztás a Twitter-en

Munkatankönyv a 2. osztályos gyermekek hitre neveléséhez.
Ugyan az a csapat készíti, mint az elsős Isten szeret engem!" c. kötetet (Dávidné Bajor Ágota - N. Székely Noémi - Vizvárdy Rita, illusztrátor: Fecske Orsolya), hasonló módszerrel, de már a másodikosoknak való munkatankönyv.
.

Ismertető
A Gyere velem Jézushoz! 2. osztályosoknak készült munkatankönyv, az Isten szeret engem folytatása, bár annak ismerete nélkül is használható. Célunk, hogy a gyermekek ebben az évben jobban megismerjék Jézus személyét, tanítását, istenemberi életét. A munkatankönyv 32 leckén keresztül dolgozza fel Jézus életének az egyházi évben megünnepelt eseményeit, ezeken kívül megkeresztelkedését, a kánai menyegzőt, a béna meggyógyítását, Lévi meghívását, a Zakeussal való találkozást, Lázár feltámasztását, a kenyérszaporítást, a csodálatos halfogást. A szentírási történetek mellett néhány erkölcsi fogalmat is érintünk mint a lelkiismeret, jó-rossz, bűn. A tanmenetbe öt összefoglaló órát is beiktattunk az egyes témakörök lezárására.

  A rövid szentírási történeteket Fecske Orsolya illusztrációi teszik szemléletessé, s a szöveg feldolgozását játékos feladatok segítik.

   A munkatankönyvhöz készül a katekéták munkáját segítő tanári kézikönyv is, mely a Jézus Szíve Nővérek Társasága által kidolgozott Öt Pont Módszer alapján megírt óravázlatokat tartalmazza.

   Továbbra is szerepel az előző könyvből megismert Bábcsalád, mellyel a gyerekek saját életük részévé tudják tenni az evangélium tanítását. Újdonság egy Jézus korabeli „szemtanú bábgyermek”, Joáb megjelenése. Az egyes történeteket az ő szemszögén keresztül elmesélve közelebb vihetjük azokat a gyerekekhez.

   A munkatankönyv mind iskolai, mind plébániai hitoktatásra alkalmas. Az elsőáldozók felkészítéséhez az egyes órákat a katekizmus kapcsolódó kérdéseivel egészítettük ki.

 

Szeretettel ajánljuk könyvünket minden katekéta kollégának!

A Szerzők

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!

Copyright © 2024 LAUDATE Kegytárgy-és Könyvkereskedés Webáruháza57632363 lapletöltés

created by O.F.Y.