Kategóriák
Gyártók
Szerzők
OSTYÁK

Fali feszület 31 cm, ezüstözött /061

Fali feszület 31 cm, ezüstözött /061
Fali feszület 31 cm, ezüstözött /061

Kattintson a képre a nagyításához

Gyártó: Made in Italy
Készleten: 12 DB
Ár: 7,200.- Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t !
mennyiség: - +
Facebook Megosztás a Twitter-en

Elegáns olasz feszület, a Corpus nagyon szép világos ezüstözött, felületkezelve az oxidáció ellen. A kereszt fa hatású ABS, nagyon finoman megmunkált, akasztóval ellátot. A feszület fehér vagy ezüstszürke szép dobozba van csomagolva ahogy az egy minőségi olasz termékhez illik.

Nagyon szép ajándék lehet önmagunk számára egy új ház, lakás, otthon berendezésénél, háza avatóra baráttól, családtagtól.

Történeti háttér:

A magyar szóhasználat megkülönbözteti a keresztet és a feszületet: a kereszt a korpusz (latin corpus = test) nélküli geometriai forma a feszület a megfeszített Krisztus testét is hordozó kereszt.

A latin kereszt a nyugati, latin rítusú kereszténység legegyszerűbb és legáltalánosabb jelképe. Egy hosszabb függőleges és egy rövidebb vízszintes szárból áll. A keresztény ikonográfiában és a heraldikában a szárak és azok végződése számtalan változatban fordul elő. Jézus keresztre feszítését szimbolizálja. A kereszténységben csak a 4. századtól teljesedett ki a kereszt jelkép ikonográfiája, miután I. Theodosius római császár 380-ban kiadott vallási rendeletével államvallássá tette a Nikaia–konstantinápolyi hitvallás szerinti kereszténységet és eltörölte a keresztre-feszítéssel történő halálbüntetést. Ekkortól kezdték el ábrázolni Jézus Krisztus kereszthalálát is. Az ókeresztény kor végén már számos bizonyítéka van a keresztnek Krisztussal való azonosítására, több esetben csillagok, s az evangélistákat jelképező négy szárnyas alak, a tetramorphosz (tetramorphos) veszi körül. Krisztus megfeszítésének jelenetét csak az 5-6. századtól ábrázolták, a rajzolt vagy festett kereszt azonban kezdettől fogva jelen volt. 431-től fogva kezdték el bevezetni a keresztet a templomokba és kápolnákba, míg a templomtornyokon csak 586 után kezdett megjelenni a kereszt. A II. Epheszoszi zsinat (449) után tették előírássá, hogy a magánotthonokban is legyen kereszt és a 6. században szentesítette a Római Egyház a jelképét. A keresztet a gótika koráig csak ékkövekkel, vagy növényi motívumokkal díszítették, a test nem került fel rá. A gótika ábrázolta először a kereszten a megfeszített Krisztust. Ezután nevezték a korpusszal (testtel) ellátott keresztet feszületnek is.

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!

Copyright © 2024 LAUDATE Kegytárgy-és Könyvkereskedés Webáruháza57859433 lapletöltés

created by O.F.Y.