Kategóriák
Gyártók
Szerzők
OSTYÁK

Egzotikus tömjén - BALTHASAR 500 g

Egzotikus tömjén - BALTHASAR 500 g
Egzotikus tömjén - BALTHASAR 500 gEgzotikus tömjén - BALTHASAR 500 gEgzotikus tömjén - BALTHASAR 500 gEgzotikus tömjén - BALTHASAR 500 g

Kattintson a képre a nagyításához

Gyártó: Drei Könige-Három Királyok
Készleten: 13 DB
Ár: 6,500.- Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t !
mennyiség: - +
Facebook Megosztás a Twitter-en

Vörös mázas tömjénszemcsék keveréke. A Balthasar a különböző típusú füstölők klasszikus kombinációja, erőteljes fűszerek illata, egy csipetnyi fahéj és szegfűszeg. Égéskor nagyon mély és gazdag illata van.

A Balthasar háromféle tömjénranulátumból (Olibanum, Myrrh és Gum Benjoin) és szantálfa forgácsából áll. Ezeket a granulátumokat különböző tömjénfákból nyerik, különösen az afrikai Boswellia Papyrifera és Commiphora Myrrha és az ázsiai Styrax benzoin fajtákból. A szantálfaforgács a nyugat-afrikai Pterocarpus soyauxii Taubból származik. A granulátumokat parfümolajban mosták, és olyan pigmentekkel színezték, amelyek mindegyike EU-jóváhagyással rendelkezik.

A Balthasar egy tömjén, amelyet rituálékhoz vagy meditációs célokra használnak. A füstölő égetése gazdag érzékszervi élmény, és kifejezetten füstölésre tervezett szénlapokon kell égetnie. Ez a füstölő nem élelmiszer-adalékanyagként vagy gyógyszerészeti célokra használható.

 

 

 

A tömjén egy füstölőszer, a fűszerszagúak rendjébe, a balzsamfafélék családjába tartozó, Északkelet-Afrikában és Délnyugati Ázsiában honos egyes tömjénfafajok (Boswellia spp.), a Boswellia sacra és (szinonim neve vagy külön faj) B. carteri kérgéből kivont – főként templomokban – füstölőszerül használt mézgás gyanta. Elsősorban gyantát, mézgát és 4,5-7%-ban illóolajat tartalmaz. Színe halványsárga, néha vöröses, felszíne lisztes, illata enyhén balzsamos, íze zamatos, kissé kesernyés, hevítve fűszeres illatot fejleszt. A tömjén baktericid, fertőtlenítő, sebgyógyító, antireumatikus, feszültség- és görcsoldó hatású, csillapítja az ízületi fájdalmakat, gátolja az agydaganat növekedését. A tömjénolajnak bőrfiatalító hatást tulajdonítanak. Svájcban a tömjénkészítményeket gyógyszernek ismerték el, fogászatban, fogkrémek hatóanyagában is használják egyes gyártók.

A mirhával együtt ismert lehet az Újszövetségből, többek közt Máté evangéliumából, pontosabban a gyermekségtörténetből, melyben a napkeleti bölcsek aranyat, tömjént és mirhát visznek ajándékul az újszülött Jézusnak

A 4. sz. után előbb Keleten, majd Nyugaton meghonosodott a liturgiában is. A 8. században az evangéliumos könyvet, a 12. században az oltárt és az áldozati adományokat, a 14. századtól a fölmutatott Eucharistia-t illette. A vesperásban és a laudesban, illetve temetéskor a 8-9. században már szerepelt. A liturgiában az Eucharistia, az oltár, az evangélium és a szent kereszt-ereklye, a Jézus Krisztusnak szóló imádás, az áldozati adományok, az Istennek szenteltség jele.

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!

Copyright © 2024 LAUDATE Kegytárgy-és Könyvkereskedés Webáruháza57518546 lapletöltés

created by O.F.Y.