Kategóriák
Gyártók
Szerzők
OSTYÁK

Tömjén - Aloe 90 g

Tömjén - Aloe 90 g
Tömjén - Aloe 90 gTömjén - Aloe 90 gTömjén - Aloe 90 gTömjén - Aloe 90 g

Kattintson a képre a nagyításához

9990000000517

Gyártó: Laudate beszerzés
Készleten: 38 DB
Ár: 6.55,- €

Az ár tartalmazza az ÁFA-t !
mennyiség: - +
Facebook Megosztás a Twitter-en

 

A tömjén egy füstölőszer, a fűszerszagúak rendjébe, a balzsamfafélék családjába tartozó, Északkelet-Afrikában és Délnyugati Ázsiában honos egyes tömjénfafajok (Boswellia spp.), a Boswellia sacra és (szinonim neve vagy külön faj) B. carteri kérgéből kivont – főként templomokban – füstölőszerül használt mézgás gyanta. Elsősorban gyantát, mézgát és 4,5-7%-ban illóolajat tartalmaz. Színe halványsárga, néha vöröses, felszíne lisztes, illata enyhén balzsamos, íze zamatos, kissé kesernyés, hevítve fűszeres illatot fejleszt. A tömjén baktericid, fertőtlenítő, sebgyógyító, antireumatikus, feszültség- és görcsoldó hatású, csillapítja az ízületi fájdalmakat, gátolja az agydaganat növekedését. A tömjénolajnak bőrfiatalító hatást tulajdonítanak. Svájcban a tömjénkészítményeket gyógyszernek ismerték el, fogászatban, fogkrémek hatóanyagában is használják egyes gyártók.

A mirhával együtt ismert lehet az Újszövetségből, többek közt Máté evangéliumából, pontosabban a gyermekségtörténetből, melyben a napkeleti bölcsek aranyat, tömjént és mirhát visznek ajándékul az újszülött Jézusnak

A 4. sz. után előbb Keleten, majd Nyugaton meghonosodott a liturgiában is. A 8. században az evangéliumos könyvet, a 12. században az oltárt és az áldozati adományokat, a 14. századtól a fölmutatott Eucharistia-t illette. A vesperásban és a laudesban, illetve temetéskor a 8-9. században már szerepelt. A liturgiában az Eucharistia, az oltár, az evangélium és a szent kereszt-ereklye, a Jézus Krisztusnak szóló imádás, az áldozati adományok, az Istennek szenteltség jele.

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!

Copyright © 2024 LAUDATE Kegytárgy-és Könyvkereskedés Webáruháza57853127 lapletöltés

created by O.F.Y.