Kategóriák
Gyártók
Szerzők
OSTYÁK

Prohászka Ottokár : Élő vizek forrása

Prohászka Ottokár : Élő vizek forrása

Kattintson a képre a nagyításához

Ár: 1,200.- Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t !
mennyiség: - +
Facebook Megosztás a Twitter-en

„A kereszténységnek a szívre kell utalnia. Rá kell nyitnia Jézus Szívének szeretetére, mely személyenként, egyenként mindenikünk úgy, mintha ki-ki egymaga volna a világon. Több az Ő Isten-szívének rám eső szeretete, mint minden, egészében nekem adott emberszív. Egyetlenegy pillantást vessünk Krisztus szeretetére, s már átöleltük az egész hitvilágot, az erkölcsi rend, az erkölcsi ideálok világát. Abban a tudatban, hogy Krisztus minden hatalmasságok ura, bennünket megváltói Szívének egész bensőségével szeret, megtaláljuk az imádás, a szeretet igazi vonatkozásait Isten tökéletességéhez, mindenhatóságához, szentségéhez. Ez a tudat a lelket új életre ébreszti, a hitnek új műveire buzdítja…”

Prohászka Ottokár püspök „hattyúdala”, az Élő vizek forrása magyarul először 1927-ben, a szerző halála napján jelent meg Fehérvárt, mint a Szociális Missziótársulat kiadása. A könyv viszontagságos kiadásáról írta Schütz Antal: „Mikor a magyar kiadásra került sor, kitűnt, hogy a fordítás alapjául szolgáló kézirat elkallódott. Erre a szerző, akit lábfájás hónapokig tartó pihenőre kényszerített, a német fordítás szemmel tartásával, jelentékeny bővítésekkel tollba mondta az itteni szöveget.”
Az „aranyszavú” püspök csodálatos vallomásai, elmélkedései Jézus Szívéről most is a Szociális Missziótársulat kezdeményezésére és közreműködésével jelenik meg Kiadónknál, pontosan nyolcvanöt évvel az első kiadás után. A kötetet kiegészítettük a szövegben előforduló idegen szavak magyarázatával, hogy igazán semmi ne állja útját a csendes elmélyedésnek, megértésnek.

  • Oldalszám: 224
  • Borító: Puha kötésű
  • Kiadás éve: 2012

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!

Copyright © 2024 LAUDATE Kegytárgy-és Könyvkereskedés Webáruháza58082522 lapletöltés

created by O.F.Y.