Kategóriák
Gyártók
Szerzők
OSTYÁK

Az egyházi latin nyelv alapjai

Az egyházi latin nyelv alapjai

Kattintson a képre a nagyításához

Ár: 5,500.- Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t !
mennyiség: - +
Facebook Megosztás a Twitter-en

JOHN F. COLLINS Az egyházi latin nyelv alapjai című tankönyve elsősorban a Vulgata, Szent Ambrus, Ágoston, Tamás stb. latinsága alapján tanítja a latint 35 leckében. A leckék felépítése a nyelvtani alapok megtanításával kezdődik, ezt követi a szószedet és azok egyes magyarázata, majd feladatok jönnek, utána gyakorlatok: fordítás latinról magyarra, illetve találkozhatunk magyarról latinra fordítandó mondatokkal is. A 21. leckétől már összefüggő rövid olvasmányokkal, így például újszövetségi szövegekkel is találkozhatunk.
A könyv második részében található további olvasmányok (a szentmise latin szövege, hosszabb evangéliumi részletek, himnuszok, tanítóhivatali rendelkezések stb.) pedig a megtanult tudás elmélyítésére szolgálnak. Jelentős érdeme a tankönyvnek, hogy a latinban jelentkező héber és görög hatásokat is magyarázza. Collins nem titkolt célja, hogy az egyházi latin tanításával segíteni szeretné az újszövetségi görög nyelv tanulását, mint a "testvérnyelvét" a latinnak. A könyv végén az alaktant összefoglaló táblázatok segítenek összefüggően látni a tanultakat. Latin-magyar, magyar-latin szószedet, illetve tárgy-és névmutató zárja a tankönyvet.

Collins könyvének magyar kiadásával szeretnénk az alapvető egyházi latin nyelv megtanítását segíteni, hogy annak elsajátítása után a szentírási, kánonjogi, liturgikus, vagy skolasztikus filozófiai szöveget bárki meg tudja érteni. A könyv alkalmas önálló nyelvtanulásra is.

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!

Copyright © 2024 LAUDATE Kegytárgy-és Könyvkereskedés Webáruháza57856643 lapletöltés

created by O.F.Y.