Kategóriák
Gyártók
Szerzők
OSTYÁK

Hozsanna /bordó

Hozsanna /bordó

Kattintson a képre a nagyításához

Ár: 1,980.- Ft

Bolti ár: 2,200.- Ft
Megtakarítás:
-10%
Az ár tartalmazza az ÁFA-t !
mennyiség: - +
Facebook Megosztás a Twitter-en

Megújult, bővített kiadás!

Az elsőként 1948-ban a Magyar Kórus által megjelentetett HOZSANNA! című kiadvány Magyarország legelterjedtebb, azóta is töretlen népszerűségnek örvendő ima- és énekeskönyve, mely szinte teljes egészében tartalmazza a Harmat Artúr-Sík Sándor-féle Szent vagy, Uram! énektár énekeit - kibővítve más régi és újabb gregorián dallamokkal, valamint a szentmise olvasmányközi énekeivel.
Az 1970-es években a II. Vatikáni Zsinat liturgikus reformja alapján megújított kottás ima- és énekeskönyv az elmúlt évtizedekben számos alkalommal látott napvilágot a Szent István Társulat gondozásában, ám napjainkra ismét átdolgozásra szorult.
A most megjelent bővített kiadás legfőbb újdonsága, hogy a szentmise rendjét már a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által 2023 pünkösdjétől hivatalosan bevezetett Római Misekönyv új magyar nyelvű kiadása szerint tartalmazza. Az alapvető imádságok mellett - amelyek hagyománytiszteletből immár a nyugati egyház ősi liturgikus nyelvén, latinul is szerepelnek az imakönyvben - helyet kapott hitünk főigazságai, a főparancs, az isteni és a sarkalatos erények, az irgalmasság testi és lelki cselekedetei, valamint a nyolc boldogság felsorolása is. A közösségi és magánáhítat során használt imádságok és ájtatosságok (pl. litániák, rózsafüzér, keresztút) ebben az új kiadásban már az MKPK által hivatalosan jóváhagyott, és a papság által használt liturgikus kiadványokból (Praeorator, Áldások könyve) származnak.

 

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!

Copyright © 2024 LAUDATE Kegytárgy-és Könyvkereskedés Webáruháza59075115 lapletöltés

created by O.F.Y.