Kategóriák
Gyártók
Szerzők
OSTYÁK

Hímzett BROKÁT miseruha lila /2-403

Hímzett BROKÁT miseruha lila /2-403
Hímzett BROKÁT miseruha lila /2-403
Hímzett BROKÁT miseruha lila /2-403
Hímzett BROKÁT miseruha lila /2-403Hímzett BROKÁT miseruha lila /2-403
Hímzett BROKÁT miseruha lila /2-403Hímzett BROKÁT miseruha lila /2-403
Hímzett BROKÁT miseruha lila /2-403Hímzett BROKÁT miseruha lila /2-403
Hímzett BROKÁT miseruha lila /2-403Hímzett BROKÁT miseruha lila /2-403Hímzett BROKÁT miseruha lila /2-403Hímzett BROKÁT miseruha lila /2-403

Kattintson a képre a nagyításához

Gyártó: Laudate import
Rendelésre
Ár: 62,000.- Ft

Nettó ár: 48,819.- Ft
Az ár tartalmazza az ÁFA-t !
mennyiség: - +
Facebook Megosztás a Twitter-en

Hímzett minőségi miseruha. Anyaga borkát (damaszt). A miseruha tartozéka a stóla. A miseruhánál nincs méretválaszték, univerzális méretezése van. Az átlagos testmagasságtól jelentősen eltérő személyeknél, (pl. 195-200 cm, vagy 150-165 cm) természtesen lehet, hogy a ruha mérete már nem lenne megfelelő, ilyen esetben kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat, hogy az adott terméknél van e egyedi varratási méretre lehetőség.

A termék megrendelése esetén, ajándék az ingyenes házhozszállítás futárszolgálattal, egész Magyarország területén!

Elérhetőség: Amennyiben "Rendelésre" raktári jelzése a terméknek, akkor 2-4 hét várható érkezése a külföldi varrodából.

A lila-viola miseruha használatának időszakai, történeti háttér:

A bűnbánat színe, s mint ilyen, a két bűnbánati időszakban, adventben és nagyböjtben használatos. Ugyancsak viola színű stólát hord a pap a közösségi bűnbánati szertartások, ill. az egyéni gyóntatás során. Ugyancsak elterjedt a viola szín használata gyászmisék és temetések alkalmával: a hagyományos fekete szín helyettesítése a bűnbánat színével utalás a halál keresztény szemléletére. Eszerint a halál elsődlegesen nem az elmúlás és a gyász szomorú eseménye, hanem az Istenhez való megérkezés ünnepe, amelynek viszont előfeltétele a bűnöktől való megtisztulás.

A kazula (miseruha; a latin casula – házacska szóból) a rómaiak által viselt útiköpenyből alakult ki. Harangszabású, ujjatlan vagy elöl fölhasított bőr- vagy posztóköpeny volt, amit az utazók az időjárás viszontagságai ellen viseltek. A 9. századtól már csak egyházi személyek hordták, a 12. századtól pedig már csak az áldozópapok. Később a karjánál kivágták, hogy a pap könnyebben tudjon mozogni, ezért formája miatt hegedűtoknak is nevezték. A 20. sz. óta nagyon kedvelt a Borromei-kazula. A II. Vat. Zsin. (1962-65) után a ~ széles stólával is helyettesíthető.

Jelenleg a legelterjedtebb az albára felvett stólára fölveszi a pap a miseruhát, szétterítve ovális alakú, a közepén van a fejrész-kivágat. A fejrész-kivágat szabása általában kétféle szabású: Félkörívben gallér, elől mélyebb kivágással. Másik változat Garbó nyakú, teljesen kör alakú és vissza van hajtva mint egy garbó nyak.

A terméket a Laudate Kegytárgy-és Könyvkeresdelmi Kft. közvetlenül a gyártótól importálja nagy tétetlben, így igyekszünk a lehető legjobb árat kínálni tisztelt megrendelőinknek.

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!

a weboldalt készítette - O.F.Y. -