Kategóriák
Gyártók
Szerzők
OSTYÁK

Hímzett miseruha - piros /2-75

Hímzett miseruha - piros /2-75
Hímzett miseruha - piros /2-75
Hímzett miseruha - piros /2-75
Hímzett miseruha - piros /2-75Hímzett miseruha - piros /2-75
Hímzett miseruha - piros /2-75

Kattintson a képre a nagyításához

Gyártó: Laudate import
Beszerzése: 4-5 hét
Ár: 50,000.- Ft

Nettó ár: 39,370.- Ft
Az ár tartalmazza az ÁFA-t !
mennyiség: - +
Facebook Megosztás a Twitter-en

Hímzett minőségi miseruha. Anyaga PE, de nagyon kellemes gyapjú hatású a tapintása, szellős, könnyű ruha. A miseruha tartozéka a stóla. A miseruhánál nincs méretválaszték, univerzális méretezése van. Az átlagos testmagasságtól jelentősen eltérő személyeknél, (pl. 195-200 cm, vagy 150-165 cm) természtesen lehet, hogy a ruha mérete már nem lenne megfelelő, ilyen esetben kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat, hogy az adott terméknél van e egyedi varratási méretre lehetőség.

A termék megrendelése esetén, ajándék az ingyenes házhozszállítás futárszolgálattal, egész Magyarország területén!

Elérhetőség: Amennyiben "Rendelésre" raktári jelzése a terméknek, akkor 2-4 hét várható érkezése a külföldi varrodából.

A piros miseruha használatának időszakai, történeti háttér:

A Szentlélek, valamint – más jelentéskörben – a vértanúság színe. Első jelentésében pünkösdkor, illetve bérmáláskor használatos, második jelentésében a Jézus szenvedésére emlékező két napon: virágvasárnapon és nagypénteken, valamint a vértanú szentek ünnepein és emléknapjain.Vértanúk szentek emléknapja, Pünkösd, virágvasárnap, nagypéntek, bérmálási napon, Szent Kereszt felmagasztalása

A kazula (miseruha; a latin casula – házacska szóból) a rómaiak által viselt útiköpenyből alakult ki. Harangszabású, ujjatlan vagy elöl fölhasított bőr- vagy posztóköpeny volt, amit az utazók az időjárás viszontagságai ellen viseltek. A 9. századtól már csak egyházi személyek hordták, a 12. századtól pedig már csak az áldozópapok. Később a karjánál kivágták, hogy a pap könnyebben tudjon mozogni, ezért formája miatt hegedűtoknak is nevezték. A 20. sz. óta nagyon kedvelt a Borromei-kazula. A II. Vat. Zsin. (1962-65) után a ~ széles stólával is helyettesíthető.

Jelenleg a legelterjedtebb az albára felvett stólára fölveszi a pap a miseruhát, szétterítve ovális alakú, a közepén van a fejrész-kivágat. A fejrész-kivágat szabása általában kétféle szabású: Félkörívben gallér, elől mélyebb kivágással. Másik változat Garbó nyakú, teljesen kör alakú és vissza van hajtva mint egy garbó nyak.

A terméket a Laudate Kegytárgy-és Könyvkeresdelmi Kft. közvetlenül a gyártótól importálja nagy tétetlben, így igyekszünk a lehető legjobb árat kínálni tisztelt megrendelőinknek.

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!
Ehhez a termékhez még ez(ek)t is rendelték (2)

a weboldalt készítette - O.F.Y. -