Kategóriák
Gyártók
Szerzők
OSTYÁK

Élő cölibátus - A papság egészséges útjai

Élő cölibátus - A papság egészséges útjai

Kattintson a képre a nagyításához

Gyártó: Jezsuita könyvek
Ár: 2,800.- Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t !
mennyiség: - +
Facebook Megosztás a Twitter-en

Gerdenio Sonny Manuel SJ
ÉLŐ CÖLIBÁTUS
A papság egészséges útjai

A San Franciscó-i Egyetem pszichológiaprofesszora öt olyan utat mutat be könyvében, amely elősegíti a katolikus papok pszichoszexuális egészségét: 1. Éljünk Isten és legmélyebb vágyaink közelében. 2. Teremtsünk mély személyes kapcsolatokat és támogató közösségeket. 3. Kérjünk szeretetet, törődjünk másokkal, és törekedjünk az elkülönülésre is. 4. Küzdjünk meg a stresszel, és ismerjük fel a destruktív magatartásmintákat. 5. Ünnepeljük meg a szentet.

Nem a cölibátus teológiáját foglalja össze e kötet, és azt sem fejti ki a szerző, miért választja valaki a cölebsz életet. Inkább bemutatja, hogyan tapasztalható meg és alakítható a tisztaság, milyen lehetőségek és küzdelmek kísérhetik, és a cölibátus tapasztalata hogyan gazdagíthatja a papi életet és szolgálatot.

Érzékeny, megfontolt, józan, ismeri a való életet, és mind a katolikus spiritualitás, mind a kortárs pszichológia szempontjából jól megalapozott. Az Élő cölibátus értékes forrásnak fog bizonyulni minden pap számára, aki szeretetteljes, cölebsz férfiként törekszik élni. A papi élet e fontos vonatkozásáról szóló könyvek igen gyakran figyelmen kívül hagyják a cölibátus pszichológiai dimenzióit, csak „áldozati” szempontból tekintve rá, vagy egy túlságosan elvont teológiára támaszkodva. De Sonny Manuel, aki régóta pap és hivatásos pszichológus, a cölebsz élet olyan képét fogalmazza meg, amely spirituális és gyakorlati felismeréseket egyaránt felkínál. Könyve az elsőéves szeminaristáktól a tapasztalt papokig bárki számára remek olvasmány.

James Martin SJ

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!

Copyright © 2024 LAUDATE Kegytárgy-és Könyvkereskedés Webáruháza58293787 lapletöltés

created by O.F.Y.