Kategóriák
Gyártók
Szerzők
OSTYÁK

Mary Aiken: Cybercsapda

Mary Aiken: Cybercsapda

Kattintson a képre a nagyításához

Gyártó: Új Ember Kiadó
Ár: 3,510.- Ft

Bolti ár: 3,990.- Ft
Megtakarítás:
-12%
Az ár tartalmazza az ÁFA-t !
mennyiség: - +
Facebook Megosztás a Twitter-en

Mary Aiken a törvényszéki cyberpszichológia világszerte elismert vezető szakértője, lebilincselő könyvében azt vizsgálja, hogyan formálja át és változtatja meg az internet és a digitális eszközök használata az emberi viselkedést és a társadalmi normákat, és ez a „cyberhatás” hogyan nyilvánul meg életünk minden területén. Aiken saját kutatásaira és a kriminalisztika terén szerzett tapasztalataira támaszkodva mutatja meg, hogy milyen hatással vannak a digitális eszközök a fejlődő gyerekekre, a tinédzserek körében terjedő szokásokra és viselkedésformákra, az ismerkedésre és a párkeresésre, miért erősödik fel a kényszeres, függő vagy deviáns viselkedés az online térben, vagy hogy miért nem tanácsos a sötét webre tévedni. A szerző meglepő statisztikai adatokkal és valós esetekkel szemlélteti, hogy a technológia milyen alapvetően formálja át kultúránkat, valamint elgondolkodtató kérdéseket vet fel arról, hogy hová vezet a digitális forradalom. Születéstől tinédzserkorig részletesen tárgyalja azokat a kérdéseket, amelyekről a digitális nemzedéket nevelőknek tudniuk kell.

„Az internet sötét oldaláról, a veszélyekről és következményekről egyre többet kellene tudnunk. De általában mindenki tart attól, hogy azt a realitást meglássa, amit nem szeretne. Csak az segít, ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen környezet várja a gyerekeket, amikor önállóan kóborolnak egy olyan vidéken, amit a szüleik sem ismernek. Ez a kötet szülőknek, tanároknak és a cyberbűnözés szakembereinek is hasznos olvasmány!”
Tari Annamária pszichoanalitikus

„Az online magatartás tudományos vizsgálata rendkívül aktuális, a korunkat meghatározó és a minket körülvevő kibertér hatásait tanulmányozza. A könyv kíméletlenül állít szembe a valósággal. Hiánypótló, izgalmas, egyben olvasmányos, nagyszerű írás. Kötelező olvasmány mindenki számára!”
Kurkó Zsuzsánna Safer Internet projektkoordinátor
Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

„Korunk technológiai és digitális fejlődése észrevétlenül okozhat függőséget, mivel a kibertér, az online világ mindenki életét egyre inkább befolyásolja, meghatározza. Ezért fontos, hogy a veszélyek mellett a biztonságtudatosságra is felhívjuk a figyelmet. A gyerekeket nem hagyhatjuk magukra a kibertérben: a könyv is ezt hangsúlyozza olvasmányosan, a lényeget nem elrejtve.”
Dr. Bencsik Balázs, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet vezetője

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!
Ehhez a termékhez még ez(ek)t is rendelték (2)

Copyright © 2024 LAUDATE Kegytárgy-és Könyvkereskedés Webáruháza57854669 lapletöltés

created by O.F.Y.