Kategóriák
Gyártók
Szerzők
OSTYÁK

Tömjén - Rózsa 100 g

Tömjén - Rózsa 100 g
Tömjén - Rózsa 100 g
Tömjén - Rózsa 100 g
Tömjén - Rózsa 100 gTömjén - Rózsa 100 g
Tömjén - Rózsa 100 gTömjén - Rózsa 100 g
Tömjén - Rózsa 100 gTömjén - Rózsa 100 g
Tömjén - Rózsa 100 gTömjén - Rózsa 100 g
Tömjén - Rózsa 100 gTömjén - Rózsa 100 gTömjén - Rózsa 100 gTömjén - Rózsa 100 g

Kattintson a képre a nagyításához

Gyártó: Laudate import
Készleten: 2 DB
Ár: 2,100.- Ft

Nettó ár: 1,654.- Ft
Az ár tartalmazza az ÁFA-t !
mennyiség: - +
Facebook Megosztás a Twitter-en

 

A tömjén egy füstölőszer, a fűszerszagúak rendjébe, a balzsamfafélék családjába tartozó, Északkelet-Afrikában és Délnyugati Ázsiában honos egyes tömjénfafajok (Boswellia spp.), a Boswellia sacra és (szinonim neve vagy külön faj) B. carteri kérgéből kivont – főként templomokban – füstölőszerül használt mézgás gyanta. Elsősorban gyantát, mézgát és 4,5-7%-ban illóolajat tartalmaz. Színe halványsárga, néha vöröses, felszíne lisztes, illata enyhén balzsamos, íze zamatos, kissé kesernyés, hevítve fűszeres illatot fejleszt. A tömjén baktericid, fertőtlenítő, sebgyógyító, antireumatikus, feszültség- és görcsoldó hatású, csillapítja az ízületi fájdalmakat, gátolja az agydaganat növekedését. A tömjénolajnak bőrfiatalító hatást tulajdonítanak. Svájcban a tömjénkészítményeket gyógyszernek ismerték el, fogászatban, fogkrémek hatóanyagában is használják egyes gyártók.

A mirhával együtt ismert lehet az Újszövetségből, többek közt Máté evangéliumából, pontosabban a gyermekségtörténetből, melyben a napkeleti bölcsek aranyat, tömjént és mirhát visznek ajándékul az újszülött Jézusnak

A 4. sz. után előbb Keleten, majd Nyugaton meghonosodott a liturgiában is. A 8. században az evangéliumos könyvet, a 12. században az oltárt és az áldozati adományokat, a 14. századtól a fölmutatott Eucharistia-t illette. A vesperásban és a laudesban, illetve temetéskor a 8-9. században már szerepelt. A liturgiában az Eucharistia, az oltár, az evangélium és a szent kereszt-ereklye, a Jézus Krisztusnak szóló imádás, az áldozati adományok, az Istennek szenteltség jele.

Eddigi vélemények:

Nagyon jó illat, érződik rajta a rózsa. Tudom ajánlani. ...

Dombai István

Részletek >>


a weboldalt készítette - O.F.Y. -