Kategóriák
Gyártók
Szerzők
OSTYÁK

Erre a sziklára

Erre a sziklára

Kattintson a képre a nagyításához

Ár: 4,600.- Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t !
mennyiség: - +
Facebook Megosztás a Twitter-en

A Katolikus Egyház kétezer éves történetében az egyik legtöbbet támadott hittétel Péter apostol és a római Szentszék primátusa. A szerző, Stephen K. Ray a baptista egyház bibliatudósaként katolizált, így jól ismeri a témával kapcsolatos protestáns álláspontot, s könyvében ugyanazzal az alapossággal és logikus érvelési móddal védelmezi a katolikus tanítást, ahogyan az evangéliuminak nevezett felekezetek támadják azt.
Arra törekszik, hogy magát a bibliát, az apostoli hagyományt és a keresztény közösség első évszázadainak tanúságtételét összegyűjtve rámutasson, hogy a protestánsok hogyan értelmezik másként a Szentírást és a történelmet. Könyve a rendelkezésre álló források közül a legteljesebb gyűjteményt tartalmazza a szentírási és patrisztikai idézetekből Péter elsőbbségével és a pápai hivatallal kapcsolatban, így bőséges anyagot kínál a katolikus tanítás szilárd megalapozásához és az ellenvélemények megcáfolásához. Mindeközben - saját bevallása szerint - igyekszik becsületesen bánni az anyaggal, és nemcsak a katolikus álláspontot elemezi, hanem az ellentétes oldal érveit is. Végső soron azonban szilárdan vallja John Henry Newman állítását, aki még anglikán lelkészként ezt írta az ősegyházat tanulmányozva: "Aki elmélyül a történelemben, megszűnik protestánsnak lenni."
Stephen K. Ray a megtérését elbeszélő sikerkönyv, a Crossing the Tiber (Átkelni a Tiberisen) szerzője. Szerető és istenfélő baptista családban nevelkedett. Édesapja diakónus és bibliatanár volt, a bibliatudomány oktatójaként pedig Stephen is igen aktívan részt vett a baptista egyház életében. Katolizálása óta gyakran tart beszédet különböző konferenciákon, továbbá számos katolikus újság rendszeresen foglalkoztatott szerzője.

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!
Ehhez a termékhez még ez(ek)t is rendelték (1)

Copyright © 2024 LAUDATE Kegytárgy-és Könyvkereskedés Webáruháza58301478 lapletöltés

created by O.F.Y.