Kategóriák
Gyártók
Szerzők
OSTYÁK

Santiago de Compostela Szent Jakab rózsafüzér

Santiago de Compostela Szent Jakab rózsafüzér

Kattintson a képre a nagyításához

Gyártó: Made in Italy
Készleten: 17 DB
Ár: 3,800.- Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t !
mennyiség: - +
Facebook Megosztás a Twitter-en

Szent Jakab rózsafüzér egy 5-tizedes rózsafüzér 53 db, lapos, fehér, fésűkagyló mintás, üveggyöngyből és 6 db piros, fazettált üveggyöngyből készült. A gyöngyök mérete: kb. 6 mm.  A szemek ezüst színű lánccal és dróttal vannak összekötve. Nyakba akasztható. A középérem fésűkagyló alakú, mely egyik oldalán egy piros kereszt, míg a másik oldalán Szent Jakab látható. A középérem és a feszület fémötvözetből készült, mely a felületkezelő eljárás során kapta az ezüst színű bevonatot. A rózsafüzér Olaszországban készült. Papírdobozban forgalmazzuk.

Jakabnak az Úr különleges feladatot szánt, Ő lesz az első vértanú az apostolok közül. Jakab Jézus halála után jeruzsálemi egyház püspöke lett. Amikor Heródes Agrippa király (41-42-ben) az Egyházra támadt, elsőként Jakabot ölette meg karddal. Ő lett az első vértanú az apostolok között.
A középkor egyik leghíresebb búcsújáró helye Szent Jakab sírja volt a spanyolországi Compostelában. A Szent Jakab-út, gyakran spanyol neve (Camino de Santiago) után El Caminó-nak is nevezik, ősrégi zarándokút, jelvénye a fésükagyló. Szent Jakabot "Isten után a legjóságosabb és legerősebb pártfogónak" tisztelték. Érthető, hogy egész Európából zarándokoltak és zarándokolnak a sírjához. Ünnepe: július 25.

 

Hossza: kb. 55 cm

Belső kerülete: kb. 76 cm

Anyaga: üveg, fém

Színe: fehér. piros, ezüst

Származási ország: Olaszország

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!

Copyright © 2024 LAUDATE Kegytárgy-és Könyvkereskedés Webáruháza58996533 lapletöltés

created by O.F.Y.